2010-01-29 12:49:56• hírek • Balog Anita

Figyelmeztetnek a rendőrök

Az elmúlt és vélhetően az elkövetkezendő napok időjárására való tekintettel a Szatmár Megyei Rendőrség közlekedési osztálya jó tanácsokkal szolgál az autóvezetőknek, hogy minél biztonságosabban közlekedjenek az extrém időjárási viszonyok között.

A legfontosabb, hogy akár kezdő, akár profi az autóvezető, és akár rövid vagy hosszú útra indul, mindenképpen ellenőriznie kell azt, hogy az autó fékrendszere, jelzőfényei tökéletesen működnek-e. A rendőrök szerint fontos, hogy mindenki az időjárási viszonyoknak megfelelően vezessen, tartózkodni kell a hirtelen irányváltoztatásoktól, hiszen az autó könnyen megcsúszhat és emiatt akár balesetet is okozhatunk.

Fontos, hogy ne menjünk bele nem egyértelműen biztonságos előzésekbe sem, különösen akkor, ha a látási viszonyok nem megfelelőek. A közlekedésiek tanácsa az, hogy havazásban mindenképpen használjuk a rövidfényt, akár településen kívül, akár azokon belül autózunk. A jobb láthatóság feltétele a biztonságos közlekedésnek.

A hatályban levő törvény kimondja: amennyiben a látási viszonyok rosszak, azaz a havazás miatt 100 méterre csökken a látótávolság, lakott településen 30 kilométeres óránkénti sebesség, lakott településen kívül pedig 50 kilométeres óránkénti sebesség a megengedett. Különösen akkor érvényes ez, ha az út hóval takart, jeges - tájékoztat Ana Manailescu, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtóreferense.

A rend őrei arra hívják fel a kezdő autóvezetők figyelmét, hogy amennyiben jeges, csúszós útviszonyok közepette ülnek a volán mögé, inkább kerüljék a hosszú vagy az éjszakai utazást.


Havazás idején a rendőrök a rövidfény folyamatos használatát ajánlják
Havazás idején a rendőrök a rövidfény folyamatos használatát ajánlják


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: